Tapahtuman ajankohta: 25.05.2019
Sijainti: Helsinki
Lisätty: 11.05.2019 klo 20:52 (päivitetty 14.05.2019 klo 21:07)
Ikäraja: Yli 18-vuotiaille

Pyyhepäivä 2019, Douglas Adamsin muistoksi

la 25.5.2019
klo 18.00 - 21.30
Pub Angleterre, Fredrikinkatu 47, 00100 Helsinki

Kansainvälinen Pyyhepäivä (Towelday). Sitä vietetään Linnunradan käsikirja liftareille -kirjoittajan Douglas Adamsin kunniaksi, ensimmäistä pyyhepäivää vietettiin 2001 kaksi viikkoa kirjailijan kuoleman jälkeen.

Kanna pyyhettä mukanasi koko päivä!

Pyyhe, tietää Linnunradan käsikirja liftareille, on mitä erinomaisin suojautumiskeino Traal-planeetan verenhimoisten sontiaismolottajien katsetta vastaan. Pyyhkeellä on mitä moninaisimpia käyttömahdollisuuksia Linnunradalla. Sekä käytännöllisiä että imagollisia.

Pyyhkeen käytännöllistä arvoista tiedetään, että siihen on hyvä kääriytyä Jaglan Betan kylmien kuiden pinnalla kulkiessa. Pyyhkeen päällä voi maata Santraginus V:n hohtavilla marmorihiekkarannoilla. Sitä voi käyttää peittona nukahtaessa Kakrafoonin erämaissa. Pyyhettä voi käyttää myös purjeena, kun purjehtii Mothin raskasvetisillä joilla.

Pyyhe kasteltuna on erinomainen lähitaisteluase. Märkä pyyhe on myös hetkellinen suoja myrkyllisiä kaasuja vastaan.

Pyyhkeen avulla voi myös suojautua hyökkäyksiltä. Traalin sontiaismolottajat (engl. Ravenous Bugblatter Beast of Traal, suomennos Pekka Markkulan) uskovat, etteivät he kykene näkemään olentoja, jotka eivät näe heitä. Elämänmuoto vaikuttaisi olevan samanlainen, jota vastaan strutsit ovat kehittäneet päänsä pensaaseen laittamisen.


Tervetuloa mukaan lukemaan (ja keksimään omaa) vogonien runotta sekä keskustelmaan viisi plus yksi osaisesta trilogiasta sekä juomaan muutama Pangalagtinen kurlauspommi. Soitellaan muille pyyhepäivien viettäjille suomessa ja ulkomailla sekä liftataan läheltä ohittaviin avaruusaluksiin (toivottavasti eivät ole Vogoneita)

-vesa

ps. mahdollisesti katsomme myös jääkiekon välierää mikäli suomi on niissä mukanan


Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet