Tapahtuman ajankohta: 01.05.2012
Sijainti: Lohja
Lisätty: 18.04.2012 klo 12:33 (päivitetty 18.04.2012 klo 12:51)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Patikointi-/luontoretki Karkalin luonnonpuistoon

Lähde viettää vappua keväisen luonnon ääreen. Retken aikana nautimme vappubrunssin.

Päivän mittaisen luontoretken pääkohteena on Karkalin luonnonpuisto, joka sijaitsee Lohjanjärveen pistävän Karkalinniemen kärjessä. Karkalin luonnonpuisto on yksi Etelä-Suomen hienoimmista lehtoalueista, jonka kasvillisuus koostuu tammivyöhykkeen lajeista. Äänimaisemaa hallitsevat monet linnut, kuten rautiainen, punarinta, rastaat, tiaiset ja peippo. Puiston mielenkiintoisin lintulaji on eittämättä aina veikeä pähkinähakki, joilla on pesintä käynnissä.
Luonnonpuiston reittiverkosto koostuu eripituisista perättäisistä lenkeistä, joista me teemme pisimmän (6 km). Reitti on melko helppokulkuinen, kosteat paikat ovat pitkostettu. Lisätietoa: www.luontoon.fi/retkikohteet/muutsuojelualueet/karkali/Sivut/Default.aspx.

Lohjalla käymme tutustumassa myös Suomen suurimpaan luonnonluolaan. Torholan luolan tutkitun osan pituus on 31 metriä ja tilavuutta siinä on noin 320 kuutiometriä. Matkalla pistäydytään tutustumassa Suomenojan lintumaailmaan.

Retken hinta on 32 euroa/hlö, joka sisältää tilausajokuljetuksen Helsingistä (lähtö/paluu Kiasma) ja vappubrunssin. Retken kokonaiskesto on noin 7 tuntia, lähtö on klo 9:20.

Terveisin

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet