Tapahtuman ajankohta: 21.11.2010
Sijainti: Helsinki
Lisätty: 18.11.2010 klo 21:23 (päivitetty 20.11.2010 klo 15:28)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Kävely Pukinmäestä Pitkäkoskelle

Huom! Kävelyreitti on auraamatta, ei hiekoitettu, luminen ja jäinen paikoin, joten hyvät pitokengät jalkaan!

Takaisin tullessa voimme poiketa Tuomarinkylän museoon, jossa ilmainen huonekalujen tyylinäyttely eri aikakausilta (jugend, biedermeier..) auki klo 17 saakka tai sitten voi ihailla heppoja hevoshaassa. Jos pelkkä näyttely kiinnostaa niin lähde silti kävelemään kanssamme sinne, kuljemme kartanon ohi. Bussilla nro 64 pääsee pois, se vajaan kilsan päästä Pakilasta.



Lähde kaamosta vastustamaan kirpeään pakkassäähän! Nyt säännuste lupaa pikkupakkasta sunnuntaiksi eli oivaa kävelykeliä!

Tehdään erilainen kävelyretki helsinkiläisessä m. aalaismaisemassa: lähdetään Pukinmäen asemalta Vantaanjoen vartta Haltialan tilalle ja sieltä Pitkäkosken majalle (10 km), jossa nautitaan pullakahvit tai muuta hyvää. Takaisinpäin kävelemme Paloheinän majan kautta, josta kiireisimmät pääsevät bussilla nro 66 keskustaan. Reitti jatkuu golfkentän ja Tuomarinkylänkartanon ohi Vantaanjoelle ja kohti lähtöpistetä. Matkaa kertyy yhteensä n. 18 km ja pelkkään kävelyyn aikaa voi mennä 4,5 tuntia, siksi lähdemme ajoissa, jotta ehdimme takaisin ennen pimeää. Reitin pituutta ei kannata pelästyä, sillä bussilla pääsee pois vaikka matkan varrella. Paloheinän majan lisäksi bussien 67, 70V ja 64 kyytiin pääsee ennen Tuomarinkylää (reittioppaasta voi katsoa tarkemmin).

Lähtö on siis su 21.11 klo 11 ja tavataan entisen Pukinmäen Esson, nykyisen ABC:n pihassa, joka juna-aseman vieressä. Pukinmäkeen pysähtyy N-junat ja bussit 54, 69, 71, 72 ja 79. Auton voi jättää esim. P-junaparkkiin radan pohjoispuolelle (Eskolantie, R-kioskin vieressä).
Jos joku haluaa tulla matkaamme myöhemmin reitin varrelta niin laittakaa viestiä mulle s-postiin su ap klo 10.00 mennessä.
Lumi voi tehdä reitistä liukkaan joten kävelysauvat voi olla tarpeen.

JOS sataa sakeaa räntää niin kävely perutaan ja siinä tapauksessa päivitän tämän sivun.

Pitkäkosken maja
http://www.ulkoilumaja.net/
reittioppaan pyöräily-kävely
http://kevytliikenne.ytv.fi/#mapcenter%28point*2549164*6683186%29mapzoom%287%29

Ilmoittautua ei tarvitse, kunhan ilmestyt paikalle!

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet