Tapahtuman ajankohta: 03.08. - 11.08.2013
Sijainti: Utsjoki
Lisätty: 23.07.2013 klo 13:20
Ikäraja: Ei ikärajaa

Lapin vaellus: Kaldoaivin erämaa (9 pv)

Koe todellinen Lapin vaellus Utsjoella Kaldoaivin erämaassa!

Kaldoaivi on Suomen laajin tietön ja asumaton erämaa. Yhdessä Sammuttijängän-Vaijoenjängän soidensuojelualueen kanssa ne muodostavat 3 500 neliökilometrin alueen, eli lähes viisi kertaa pääkaupunkiseudun kokoisen alueen! Kaldoaivi on keskiosaltaan loivapiirteistä tunturiylänköä ja laajoja aapa- ja palsasoita, etelä- ja itäosassa on myös metsiä.

Teemme viikon aikana Pulmanki-Sevettijärven-reitin, jossa yhteispituudeksi tulee noin 70 km. Tasoltaan se on vaativa kolmen tähden reitti. Vaeltajalta odotetaan aiempaa vaelluskokemusta ja sopivia varusteita: selässä kannetaan rinkassa yöpymisvälineet, keitin ja ruoat. Vettä saa aina tunturipuroista. Peruskunnolla pärjää, mitään ”tappotahtia” ei pidetä: päiväetapit ovat maltillisia 8-15 km monine taukoineen, joten myös maisemien ihailuun jää hyvin aikaa. Olen itse retkeillyt alueella parina kesänä ja suosittelen: se autius ja rauha pitäisi jokaisen retkeilijän kokea henkilökohtaisesti.

Matka maksaa vain yhden satasen henkilöltä, joka sisältää tilausajobussikuljetukset ja kaikki ruoat! Eli myös maastossa käytettävät retkimuonat kuuluvat hintaan, joten jo siihen nähden hinta on todella edullinen.

Lähtö on Keravalta lauantaina 3. elokuuta klo 19, josta yötä myöten ajetaan maan halki Saariselälle aamiaiselle, ja sieltä edelleen satakunta kilometriä päälaelle Nuorgamiin, reitin alkupäähän. Paluu takaisin on sunnnuntaina 11. elokuuta.

Nyt olisi mitä hienoin ja taatusti edullinen mahdollisuus lähteä Lapin vaellukselle. Mikäli innostuit, ota pikaisesti yhteyttä, niin annan tarkemman tiedot, ilmoittautumis- ja maksuohjeet.

Terveisin

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet