Tapahtuman ajankohta: 15.02.2014
Sijainti: Kotka
Lisätty: 18.01.2014 klo 14:33
Ikäraja: Ei ikärajaa

Maretarium ja Merikeskus Wellamo

Kairo, Maretarium, Merikeskus Wellamo... Nehän löytyvät Kotkasta, joihin on nyt helppo päästä tutustumaan eurosinkkujen päivämatkalla lauantaina 15. helmikuuta. Sinun ei tarvitse muuta kuin tehdä varaus, maksaa ja hypätä bussin kyytiin, ja olet jälleen monta elämystä rikkaampi, kaikki on mietitty valmiiksi. Talven hiljaisuudessa tällainen tuo piristystä arkeen ja pimeyteen.

Maretarium on Suomen ainoa kansainväliset mitat täyttävä akvaariotalo, joka esittelee kotimaisten kalojen vedenalaista maailmaa. Akvaarioissa nähdään lähes 60 kotimaista kalalajia silmästä silmään.
Merikeskus Wellamo kuuluu maamme merkittävimpiin museoihin, joka sisältää Helsingistä siirretyn Suomen Merimuseon, Kymenlaakson maakuntamuseon, Rajavartiomuseon ja merellisen tietokeskuksen. Merikeskus on arkkitehtonisesti mielenkiintoinen konstruktio, joka on saanut paljon huomiota ja tunnustusta ulkomaita myöten. Vuonna 2008 avatussa Merikeskuksessa vierailee vuosittain yli 100 000 kävijää.
Suomen tunnetuin merimieskapakka Kairo on nykyisin suosittu ravintola ja kulttuuripyhättö, jossa on tarjolla laajalti erilaista musiikkia jazzista operetteihin sekä teatteria.
Poikkeamme matkalla myös Brunbergin makeistehtaalla, josta voi maistella ja ostaa ihania tryffeleitä, nougat- ja toffeesuklaita, suklaapusuja, marmeladia jne. On taatusti suomalaista ja tuoretta, suoraan tehtaan linjalta.

Päivän retki maksaa kaikkinensa (tilausajokuljetus, sisäänpääsymaksut, opastukset, ravintolalounas) 55 euroa ja kestää noin kahdeksan tuntia (lähtö klo 9 ja paluu noin klo 17). Bussi lähtee Kiasmalta ja pysähtyy tarvittaessa Itäkeskuksessa (Turunlinnantien pv-pysäkki) ja Porvoossa (linja-autoasema).

Jälkikasvun voi kernaasti ottaa mukaan (oma hinta, kysy tarvittaessa), sillä näissä kohteissa on huomioitu lapset hienolla tavalla. Sen sijaan koira tulisi jättää kotiin.

Ilmoittautuminen tapahtuu tm:ssä eli tahtoomukaan.netissä (www.tahtoomukaan.net). Lisätietoa tarvittaessa vastaamalla tähän viestiin. Mukaan mahtuu 30 henkilöä. Tarkemmat aikataulut yms. laitan mukaan päässeille tapahtumaviikolla.

Matkan järkkärinä toimii

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet