Tapahtuman ajankohta: 24.06. - 30.06.2014
Sijainti: Transnistria, Tiraspol
Lisätty: 13.02.2014 klo 12:33 (päivitetty 11.05.2014 klo 08:33)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Transnistriaan, matkaa ei tehdä Ukrainan tilanteen vuoksi

11.5.2014: matka peruttu Ukrainan tilanteen vuoksi


Kesällä reissuun, tottakai! Otetaan kohteeksi tunnustamaton valtio keskellä Eurooppaa eli Transnistria. Paikka sijaitsee Ukrainan ja Moldovan välissä ja sinne pääsee kätevästi Kiovasta yöjunalla. Mikäli reissuun intoutuu kanssani vähintään yhdeksän henkilöä, niin sitten mennään! :)

HUOM: noin vuorokausi tapahtumailmoituksen kirjoituksen jälkeen paikkoja on enää kolme jäljellä. Toimi todella nopeasti, mikäli haluat olla mukana tällä uskomattomalla matkalla maahan, jonka olemassa olo on monelle yllätys. Mahdollisesti paikkoja tulee lisää, mutta se riippuu ennen kaikkea hotellien majoituskapasiteetista. Tiraspolissa ei ole kamalasti valinnan varaa...

Matkan päivämäärät 24.-30.6.2014 (mahdollisesti lähtö jo 23.6.) Alustava hinta-arvio lentoineen (Hki-Kiova-Hki), junalippuineen ja majoituksineen sekä viinimaistiaisineen on noin 650e, minkä lisäksi tulee maksaa joku mahdollinen "sisäänpääsymaksu" Transnistriaan (se selviää vasta paikan päällä). En yhtään tiedä, mitä odottaa, mutta maasta voi lukaista lisää vaikka siitä kaikkein luotettavimmasta tietolähteestä eli Wikipediasta. ;) Transnistriassa voi nauttia maassa valmistettua viiniä sekä fiilistellä aikaa ennen Neuvostoliiton romahdusta. Houkuttelevaa, eikö totta?! :)

Lisäys ohjelmaan, jota siis ei vielä ole: käymme maistelemassa viinejä tilalla, jossa niitä on valmistettu jo 1800-luvun lopulta. Mahdollisuuksien mukaan yövymme viinitilan hotellissa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Transnistria

Ilmoittautumisia odotetaan innolla www.tahtoomukaan.net
Viimeinen mahdollinen ilmoittautumispäivä, jonka jälkeen siis päätän, tehdäänkö tämä reissu vai ei, on 21.2.2014. Lentoliput hankitaan hyvin pian sen jälkeen ja niiden osuus matkan hinnasta on noin 250-300e. Lentolipun hinta vaikuttaa suuresti matkan lopulliseen hintaan.

Alustava aikataulu:

24.6. lento Hki-Kiova, ilta Kiovassa, josta yöjunalla Tiraspoliin
25.-27.6. Tiraspol
27.6. retki viinitilalle
28.6. yöjunalla Kiovaan
28.-30.6. Kiovassa, josta paluu lentäen Helsinkiin

Lisäkysymyksiä voi esittää oheiseen sähköpostiosoitteeseen. Järkkäri on tehnyt useita matkoja pitkin venäjänkielisiä maita ja puhuu kieltä itse. Viime kesänä käytiin es-porukalla Kiovassa sekä Odessassa ja syksyllä Pietarissa.

Tervetuloa matkalle maahan, jota ei virallisesti ole olemassa! :)

-Satu
Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet