Tapahtuman ajankohta: 29.05.2014
Sijainti: Asikkala (tilausajokuljetukset Hki:stä/-iin)
Lisätty: 10.05.2014 klo 14:33
Ikäraja: Ei ikärajaa

Helatorstain päiväretki: Päijänneristeily

Toukokuun lopulla roikkuu työtä tekevien ihmisten kiusana yksi vapaapäivä, helatorstai! Mitä ajattelit tehdä 29.5.? Lähde risteilylle Päijänteelle. Upea Päijänteen kansallispuisto jää monelta retkeilijältä väliin, sillä siihen tutustumiseen tarvitaan kulkuvälineeksi vesiajoneuvo. Sain kuin sainkin meille laivan varattua.

Tämä on taatusti erilainen patikointi-/luontoretki ja saat kyllä monta hienoa uutta elämystä! Lähde viettämään hieno ja rentouttava päivä keväiseen Päijänteen rauhaan. Juuri tämän helpompaa ei retkeily enää voi olla – kaikki on ajateltu valmiiksi, kunhan hyppäät kyytiin ja nautit sekä luonnosta että hyvästä ja tiivistunnelmallisesta *es-seurasta.

Päijänteen kansallispuisto perustettiin vuonna 1993 suojelemaan suomalaisen suurjärven Päijänteen arvokasta saaristoluontoa. Puistoon kuuluu viitisenkymmentä saarta ja luotoa. Kansallispuiston saarista osa on Päijänteen seudulle tyypillisiä kallio- ja moreenisaaria, osa kahteen pitkittäisharjujaksoon kuuluvia harjusaaria. Kalliosaarten vanhimmat osat ovat syntyneet lähes kaksi miljardia vuotta sitten, kun taas harjusaaret ovat viimeisen jääkauden tuotteita. Kansallispuiston sydän, Padasjoenselkää rajaava kahdeksan kilometrin pituinen Kelvenne, on maamme suurimpia ja komeimpia harjusaaria, joka on retkemme pääkohde.

Kuljemme laivan mukana puiston alueella kauniissa järvimaisemassa. Laivan kapteeni kertoo mielenkiintoista tietoa ja tarinoita näkemistämme paikoista. Rantaudumme saaressa, jossa kaikilla halukkailla on mahdollista tehdä 8 km patikointi. Retken aikana nautitaan tulilla eväät.

Retki tehdään tilausajobussilla Helsingin keskustasta käsin. Lähtö on helatorstaina 29. toukokuuta klo 7:05 ja paluu noin klo 17. Päiväretken hinta on 52 euroa, joka sisältää tilausajobussikuljetukset, laivamatkan Päijänteellä (laiva meidän yksityiskäytössä), retkieväät ja pullakahvit laivalla.

Lapsen voi ottaa matkalle (8-17 v. puoleen hintaan, nuoremmat ilmaiseksi) sekä pari seurallista koiraa mahtuu mukaan, josta on ilmoitettava etukäteen. Myös Lahden reitin varrelta voi hypätä kyytiin (ilmoita ennakolta). Ilmoittautuminen tapahtuu tm:ssä (www.tahtoomukaan.net).

Tervetuloa mukaan.

Tapahtuman järjestää

Mikko.S.P.


Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet