Tapahtuman ajankohta: 06.11. - 09.11.2014
Sijainti: Itävalta
Lisätty: 21.08.2014 klo 18:36 (päivitetty 06.09.2014 klo 11:27)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Wien

Beethovenin, Mozartinm Freudin, Klimtin ja Mahlerin perinnöt houkuttelevat vierailijoita Wieniin, sulokkaaseen Vanhan maailman kaupunkiin, joka on edelleen Euroopan pääkaupungeista rauhallisin ja yksi kaikkien viehättävimmistä. Raitiovaunuistaan, kahviloistaan, konditorioistaan, puistoistaan, musiikistaan, palatseistaan, taideaarteistaan ja lipizzahevosistaan tunnettu, ihastuttavan sivistynyt ja mukava kaupunki on taiteen, musiikin ja kulttuurin ajaton kehto.

Vieraile esimerkiksi Hofburgin keisarillisessa palatsissa ja sen Aarrekammiossa, Belvedenren linnassa (www.belvedere.at), Schönbrunnin linnassa (www.schoenbrunn.at), Kunsthistorisches-museossa (yksi maailman laaja-alaisimmista kuvataiteen museoista www.khm.at), Karlskirchen ja Stephansdomin kirkoissa (Wienin merkittävimpiä nähtävyyksiä). Oopperasta kiinnostuneille Wienin vihreäkupolinen Staatsoper oopperatalo on yksi maailman parhaista (www.wiener-staatsoper.at).

Eurooppalainen kahvila- ja konditoriakulttuuri syntyi juuri Wienissä, esimerkiksi Demelin jättimäisessä valikoimassa on myytävänä yli 60 erilaista leivonnaislajia (www.demel.at, www.sacher.com). Itävaltalaisesta keittiöstä kaikki varmasti tuntevat wieninleikkeen, mutta ruoka on paljon muutakin ja kaiken puolin erittäin herkullista maan omien laadukkaiden viinien kera.

Wieniin on hyvät suorat ja edulliset suorat Finnairin lennot. Lentoaika 2 tuntia 25 minuuttia, lähtö on torstaina 6.11. oma valinnaisesti joko aamulla tai illalla (Hki 8:15 => WIEN 9:45 tai Hki 17:00 => 18:30), paluu sunnuntaina 9.11. (Wien 11:15 => Hki 14:40 tai Wien 19:15 => Hki 22:45). Itse lähden aamulla. Eli normityöaikaa noudattava joutuu anomaan ainakin perjantain vapaaksi. Tällä hetkellä Finnairin sivuilta tilattuna meno-paluu kaikkine kuluineen on 232,50 eur (sis. yksi 23 kg matkatavara ruumaan). Majoitus on luksustason
hotellissa.

Ryhmässä on mukavampi liikkua. Kuten aikaisemmilla kaupunkimatkoilla, päivisin ryhmä jakautuu pienemmiksi ryhmiksi kunkin omien mieltymysten mukaisesti. Illalla kokoonnutaan yhteen syömään ja kuulostelemaan päivän tapahtumia.

Ilmoittautuminen tapahtuu tm:ssä (www.tahtoomukaan.net). Järjestelmän hinta (vielä arvio, mutta pitkältä tämä) on majoitus. Mukana ei ole lennon hintaan. Huom. Lentovarauksen voi tehdä sen jälkeen, kun olen klikannut tm:ssä mukana olevaksi.

Lähde hetkeksi pois marraskuun pimeydestä, ja anna Wienin koskettaa sinua!

Terveisin

Mikko

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet