Tapahtuman ajankohta: 03.12.2011
Sijainti: Helsinki
Lisätty: 03.09.2011 klo 01:18 (päivitetty 03.09.2011 klo 01:19)
Ikäraja: Ei ikärajaa

teatteri: Godota odottaessa (KT)

Samuel Beckett: GODOTA ODOTTAESSA

Mitään ei tapahdu, kukaan ei tule, kukaan ei mene, tämä on kauheaa.

Nukkavierut miehet Estragon ja Vladimir tapaavat illansuussa lohduttoman maantien varressa. He odottavat salaperäistä herra Godot'ta, epävarmoina kohtaamispaikasta ja -ajasta ‒ epävarmoina lähestulkoon kaikesta. He ovat alituiseen lähdössä, kuitenkaan lähtemättä, jatkuvasti äärimmäisten ratkaisujen partaalla, niihin kuitenkaan päätymättä.

Godota odottaessa on hilpeä näytelmä epätoivosta. Näytelmässä ei näytä tapahtuvan mitään, mutta tapahtuu koko ajan valtavasti. Se on täynnä tunteita sortumatta sentimentaalisuuteen. Se on absurdiksi kutsuttu, mutta häikäisevän sisäisen logiikan valaisema. Sen selittämättömyys on loputtomien selitysten lähde.

Godota odottaessa on Samuel Beckettin (1906‒1989) tunnetuin teos ja samalla yksi tunnetuimmista 1900-luvulla kirjoitetuista näytelmistä. Toisen maailmansodan jättämää henkistä tyhjiötä ja kaikkien auktoriteettien romahtamisen jälkeistä nollatilaa heijasteleva näytelmä on ajaton mestariteos ihmisen osasta järkensä menettäneessä maailmassa.

Naiset synnyttävät hajareisin haudan päällä, päivä paistaa hetken, sitten on taas yö.

Aika: lauantai 3.12. klo 19
Paikka: Kansallisteatteri
Rooleissa: Eero Aho, Hannu-Pekka Björkman, Janne Reinikainen, Esko Salminen
Kesto: ei vielä tiedossa
Liput: 33 euroa

Ilmoittautumiset Mikolle eurosinkut@luukku.com, sen jälkeen kun tapahtumasta on tiedotettu sähköpostilistalla syksyn aikana.

Terveisin

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet