Tapahtuman ajankohta: 30.01. - 02.02.2014
Sijainti: Budapest, Unkari
Lisätty: 31.12.2013 klo 14:45 (päivitetty 18.01.2014 klo 14:29)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Budapest (TÄYNNÄ)

Lähde meidän kanssa vaikka matkalle tammikuun lopulla!

Vuosi sitten teimme vastaavanlaisen hemmottelu- ja kulttuurimatkan Tarttoon (joka oli kympin halvempi). Nyt äänestyksessä eniten kannatusta sai Tonava kaunoisen varren Budapest, Unkarin 1,8 miljoonan asukkaan pääkaupunki.

Mikäli Budapest on vielä kokematta, niin näiden kolmen hienon päivän aikana ehdit näkemään oleellisimman, kuten Budan linnavuoren alueen, Matiaksenkirkon, kansallisgallerian, juutalaiskorttelin, Váci utran kävelykadun ja yhden maanosan tunnetuimmista kauppahalleista.

Ja hemmottelua… Budapest on Euroopan monipuolisimpia kylpyläkaupunkeja. Lukuisista kuumista lähteistä virtaa päivittäin yli 80 miljoonaa litraa runsaasti mineraaleja sisältävää vettä. Vesi on niin lämmintä, että talvisaikaan ulkoaltaillakin on mukava kelliä, olkoot sää sitten mikä tahansa. Tunnetuimmat kylpylät ovat loisteliaita arkkitehtonisia kokonaisuuksia, joissa on turkkilainen vaikutus. Altaiden lisäksi kylpylöissä on höyryhuoneita ja saunoja, ja pientä maksua vastaan niistä saa myös hierontaa.

Unkarilaisesta keittiöstä kaikki varmasti tuntevat gulassin, mutta unkarilainen ruoka on paljon muutakin, joskin on hyvin lihapainotteista, ja kaiken puolin herkullista maan omien viinien kera. Ja kokemuksesta voin sanoa, että kahvilat kertakaikkisen upeiden leivosten kera, vievät mennessään.

Lentoajan 2 tuntia 15 minuuttia kestää vaikka pidätellen, lähtö on torstai-iltana (30.1.) Helsinki-Vantaalta, paluu sunnuntaina iltapäivällä (2.2.) samalle kentälle. Eli normityöaikaa noudattava joutuu perjantain anomaan vapaaksi. Hintaan sisältyy kolme yötä
luksuskylpylähotellissa 2hh:ssa aamiaisineen (1hh lisähinta). Lennot jokainen varaa itse. Se onnistuu helposti ja nopeati netissä.

Ryhmässä on mukavampi liikkua ja sellaisen kanssa, joka tietää. Itse olen Budapestissa ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana aika monta kertaa, joten liiemmin ei kaupungilla karttaa tarvis lueskella, ja tietää minne mennä ja toisaalta missä on aikaa turha kuluttaa. Ilmoittautuminen tm:ssä (www.tahtoomukaan.net). Paikkoja on rajoitetusti.

Tervetuloa *es:n mukavan matkaseuran mukana Budapestiin, Keski-Euroopan pikku Pariisiin

Toivottaa

Mikko.S.P.


Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet