Tapahtuman ajankohta: 09.11. - 11.11.2012
Sijainti: Kotka
Lisätty: 24.08.2012 klo 22:38 (päivitetty 29.10.2012 klo 18:25)
Ikäraja: 35-50-vuotiaille

Saariviikonloppu

Lähdemme viikonlopuksi ulkomeren karuun saareen. Paikkana on Haapasaari, joka on noin 25 km Kotkasta etelään.

Laiva lähtee Kotkan Sapokan satamasta klo 18 perjantai-iltana (9.11.) ja palaa sinne takaisin sunnuntai-iltana (11.11.) noin klo 18:30. Matka-aika on noin 1,5 h/suunta. Laivamatka on ilmainen (valtio sponsoroi). Matkat Kotkaan jokainen hoitaa itse. Bussiasema on lähellä satamaa, joten esim. Helsingistä Kampista tai pikavuoropysäkeiltä (mm. oopperatalo, kulttuuritalo, junatie, Itäkeskus) voi hypätä kyytiin.

Majoituspaikkana on Haapasaaren entinen kansakoulu, joka kesäaikaan toimii taiteilijoiden näyttelytilana ja Metsähallituksen opastuskeskuksena. Siellä on perusmukavuudet, kuten lämmitys, sähköt ja keittiö. Pihalla on sauna ja grilli. Sen käytöstä peritään jokaiselta maksu. Saaressa on kauppa.

Monelle tärkeintä on päästä rauhoittumaan ja rentoutumaan ulkosaaristoon. Saaressa voi vapaasti samoilla paitsi puolustusvoimien ja rajavartioston rajaamilla alueilla. Rannalta voi kalastaa, jos on maksanut kalastusmaksut. Mukana on lintujen tarkkailuvälineet ja kaukoputkella voimme pimeällä tutkia taivaankantta, jos sää ei ole pilvinen, saaressahan ei ole valosaastetta haittaamassa. Luonnollisesti nautimme maittavasta ruoasta. Pihalla voidaan grillailla. Illalla voimme pelata lautapelejä ja kertoa kummitustarinoita, olemmehan yli 110 vuotta vanhassa talossa ja pihalla on 150 vuotta vanha kirkko.

Hinta noin 50 euroa, joka sisältää kaksi yöpymistä, iltasaunat ja ruokailut.

Mukaan otetaan max. 12 henkilöä.

Retken vetäjänä toimii

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet