Tapahtuman ajankohta: 17.04.2010
Sijainti: Turku
Lisätty: 04.03.2010 klo 18:49 (päivitetty 16.04.2010 klo 17:27)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Vaellus- ja luontoretki Kurjenrahkan kp:oon (tilausajokuljetus H:stä/-iin) TÄYNNÄ

Vaellus- ja luontoretki Kurjenrahkan kansallispuistoon 17.4.2010

Eurosinkkujen vuoden 2010 patikointiretket aloitetaan Kurjenrahkan kansallispuistosta, jonne teemme päiväretken juuri silloin, kun laaja suoalue herää eloon pitkän talven jäljiltä. Meillä on hyvät mahdollisuudet päästä seuraamaan kurkien soidintanssia, kuulla kapustarinnan haikeaa vihellystä ja seurata pesimäpaikalleen saapunutta kuovia, jonka klyyvarissa on mitä näyttää: 15 cm. Puhdasta ja vapaata luontoa on silmänkantamattomiin. Mikset siis ole mukana? Kevät on tullut!

Vuonna 1998 perustettu Kurjenrahkan kansallispuisto käsittää 2 600 hehtaaria varsinaisuomalaista suo- ja metsämaisemaa. Laajojen keidassoiden ohella alueella kohtaa seudulle tyypillistä suo- ja metsämosaiikkia sekä mustanpuhuvia suojärviä. Metsien ilme vaihtelee karusta niukkapuustoisesta kalliomänniköstä puuvanhusten asuttamaan aarnikuusikkoon.
Lounaissuomalaisessa puheenparressa suo on usein korvattu rahka-sanalla. Sanavalinta on osuva, sillä keidassuot ovat pitkälti rahkasammalista muodostuneita. Kansallispuiston nimisuo Kurjenrahka on laaja, monimuotoinen keidassuokokonaisuus.

Kansallispuisto sijaitsee noin 35 km Turusta pohjoiseen. Kiitos moottoritien, matka sinne ja takaisin tapahtuu joutuisasti. Teemme kansallispuistossa noin 11 km patikoinnin, jonka ohessa käymme Koivusaaren näköalatornissa ja Luontotupa Kurjenpesässä.

Matkan hinta on 35 euroa/hlö, joka sisältää tilausajokuljetuksen Helsingistä (lähtö/paluu Kiasman turistiliikenteen pysäkki, mahdollisuus hypätä kyytiin myös reitin varrelta), yhteiset eväät sekä retken jälkeen ravintolalounaan. Retki maksetaan ennakkoon ennen retkeä, josta ilmoittautuneille tulee tietoa. Retken kokonaiskesto on noin 10 tuntia, lähtö klo 7:03. Peruskunto riittää, ei painavia kantamuksia. Mukana on lintuasiantuntija ja retken vetää kokenut retkeilijä.

Lähde viettämään hieno ja rentouttava päivä keväiseen erämaahan. Juuri tämän helpompaa ei retkeily enää voi olla – kaikki on ajateltu valmiiksi, kunhan hyppäät kyytiin ja nautit sekä luonnosta että hyvästä ja tiivistunnelmallisesta *es-seurasta.

Terveisin

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet