Tapahtuman ajankohta: 05.04.2010
Sijainti: Hanko, Kirkkonummi
Lisätty: 04.03.2010 klo 18:29 (päivitetty 01.04.2010 klo 14:37)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Linturetki parhaille lintupaikoille – kevätmuutonseuranta TÄYNNÄ

Linturetki Uudenmaan parhaille lintupaikoille – kevätmuutonseuranta (maanantai 5.4., 2. pääsiäispäivä)

Pääsiäisen osuu tänä vuonna sopivasti lintumuuttoa ajatellen; silloin koetaan ehkä kevään parhaimmat lintupäivät. Kevätmuutto on päässyt hyvään alkuun ja on mitä katsella, sillä linnut joutuvat nyt kerääntymään peltojen pälvipaikoille ja vähäisille sulapaikoille. Vanhan ajan kunnon kevätmuuton aloitus!
Odotettavissa on runsaita lintumääriä. Päivän aikana näemme alkukevään muuttolintuja, kuten todennäköisesti satoja laulujoutsenia, kanadan- ja merihanhia, töyhtöhyyppiä, sepelkyyhkyjä, kiuruja, kottaraisia ja pulmusia sekä monia muita vähälukuisempia lajeja.
Päivä retkeillään Uudenmaan parhailla lintupaikoilla, mitä ilmeisimmin Hangon ja Kirkkonummen alueella. Kohteet selviävät vasta juuri ennen matkaa, sillä menemme tietysti sinne, missä eniten on retkeä edeltävinä päivinä lintuja havaittu. Bussi on koko päivän käytettävissämme. Retken vetää kokenut lintuasiantuntija.

Retki sopii kaikille linnuista ja luonnosta kiinnostuneille. Omat kiikarit olisi hyvä olla mukana, mutta eivät ole pakolliset. Märkää on, joten jalkaan kumisaappaat tai Coretex-retkeilyjalkineet. Pukeudu lämpimästi ja varaudu myös sateeseen. Omat eväät. Omakustanteinen kahvi-/lounastauko ABC-liikenneasemalla.

Retkelle ilmoittaudutaan allekirjoittaneelle. Päivän retki (20 euroa) maksetaan ennakkoon ja siitä tiedotetaan erikseen jokaiselle mukaan päässeelle. Lähtö Helsingin keskustasta Kiasmalta klo 7:15, paluu noin klo 16.

Pääsiäisen aikaan käy linturetkellä maassamme noin 10 000 ihmistä, oletko yksi niistä?

Tervetuloa mukaan

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet