Tapahtuman ajankohta: 12.12.2010
Sijainti: Loviisa (kuljetukset Helsingistä)
Lisätty: 22.11.2010 klo 18:42 (päivitetty 09.12.2010 klo 17:29)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Tule joulu kultainen – Loviisan joulutapahtuma (PERUUTUSPAIKKOJA VAPAANA!)

Tämä retki on kaikille joulusta ja sen valmistelusta kiinnostuneille. Koe etelärannikon slow-cityn kotoisa joulutunnelma; lähde mukaan eurosinkkujen päiväretkelle Loviisan joulutapahtumaan sunnuntaina 12. joulukuuta. Tilausajobussimme lähtee Helsingistä klo 9:30 ja palaa takaisin noin klo 16. Retki maksaa 26 euroa henkilö, joka sisältää bussikuljetukset ja yhteisen lounaan (vastaava retki Porvoon Toursilla maksaa 45 euroa). Retki on toiveuusinta viime vuodelta, mutta uudella ohjelmalla!

Aloitamme retken Malmgårdin kartanon tunnelmallisilla joulumarkkinoilla, jossa tapaat alueen tuottajia myymässä lähiruokaa ja käsitöitä. Kartanopuodissa on myynnissä tilan omia tuotteita, kuten ekologisesti viljeltyä viljaa, leipää, hirvimakkaraa ja panimon jouluolutta. Tällä kertaa pääset myös halutessa Malmgårdin panimolle kiertokävelylle ja maistelemaan oluita (lisämaksullinen)!

Täältä jatkamme puolilta päivin Loviisan kaupungin keskustaan. Wanhan ajan joulukodit ovat avoinna vierailijoille, ts. käymme kylässä tavallisten ihmisten kodeissa, jotka kaikki on somistettu eri teemoin joulutunnelmaan. Voit maistella erilaisia herkkuja tai tehdä ostoksia. Tänä vuonna mukana on kaksi täysin uutta joulukotia.

Joulun käsityötuotteet ja monenlaiset ruokaherkut löydät Loviisan joulutorilta, Laivasillan joulumarkkinoilta ja käsityöläisputiikeista.

Vanha Kanttorila Suolatorilla muuttuu joulukuussa herkkumaaksi, kun taloon muuttaa Suklaapuoti käsintehtyine suklaaherkkuineen.

Historiallisessa Aleksanterin talossa tapaat Inge Löökin ja talon muut taiteilijat työnsä äärellä.

Bonga goes Christmas. Professori, taiteilija Riitta Nelimarkan ateljee- ja työtilat sekä näyttelygalleria ovat joulun aikaan avoinna venäläiskaudella rakennetussa Bongan linnassa. Nelimarkka on tunnettu mm. hehkuvan värisistä villareliefeistään.

Kaikki halukkaat pääsevät tutustumaan oppaan johdolla Loviisan kirkkoon. Myös ortodoksinen kirkko on vierailijoille avoinna. Lisäksi matkan aikana kokoonnumme kaikki yhteen ja nautimme maittavan lounaan.

Tapahtuman esitteen voi käydä lukemassa tai lataamassa itselle osoitteesta: www.loviisa.fi.

Tapahtumaan ilmoittaudutaan allekirjoittaneelle.

Matkan järkkärinä toimii

Mikko.S.P.

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet