Tapahtuman ajankohta: 20.05.2010
Sijainti: Vihti/Nurmijärvi
Lisätty: 17.05.2010 klo 22:27
Ikäraja: Ei ikärajaa

*es - ehätetään sienestämään!

Oletko koskaan ollut keväällä sienestämässä? Miten niin keväällä, sienethän kasvavat syksyllä!

Keväällä kasvaa kaksi sieniherkkua, joiden paras kasvuaika alkaa olla käsillä. Nämä ovat korvasieni ja huhtasieni. Huhtasientä kasvaa vain metsäpaloaukeilla, mutta korvasieni on yleisempi. Se vaatii hiekkaisen ja karun maaston, minkä pinta on rikottu jokunen vuosi sitten. Tällaisia maastoja löytyy Etelä-Suomesta esimerkiksi Lohjanharjun alueelta. Niinpä ajattelimme Katyn kanssa järjestää yhden illan sieniretken Nurmijärvelle, missä tiedän olevan korvasienelle sopivia maastoja. Sieniretki järjestetään tämän viikon torstaina, eli 20.5.2010. Katy lähtee Espoon Tapiolasta tänne Vihdin suuntaan noin kello 16.30 ja hänen kyytiinsä mahtuu 3 henkeä. Tästä kotoani Vihdin Otalammelta on matkaa sienimaastoille noin 15 km.

Mitä tarvitset mukaan?

- Sienikorin, mutta hätätapauksessa muovikassikin käy.
- Sieniveitsen, tavallinen voiveitsi on parempi kuin muovinen.
- Kakkosvaatetuksen ja jos säät ovat sateiset, myös sadetakin.
- Kengät jotka sopivat maastossa kulkemiseen, en suosittele piikkareita. :)
- Eväitä oman maun mukaan.
- Iloista mieltä.
- Kuvan korvasienestä, voit printata sen täältä:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Korvasieni

Sienten löytymistä ei voi kukaan taata mutta löytyipä niitä tai ei, voimme käydä retken jälkeen Siippoon Nesteellä omakustanteisilla kahveilla.

Katin tavoitat numerosta 040-5620410, Eeron 050-550 3458. Ilmoittautuminen pakollista, sillä kyytipaikkoja on rajoitetusti. Toki omalla autollakin voi tulla, mutta linja-auto ei näille sienimaastoille kulje. Jos tulet omalla autollasi, niin annathan minulle yhteystietosi jotta muitakin kyytiläisiä voi päästä mukaan.

*es:n korva- ja jalkasieniosaston puolesta,
Eero
hog@luukku.com
Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet