Tapahtuman ajankohta: 18.04. - 20.04.2014
Sijainti: Latvia
Lisätty: 28.02.2014 klo 12:53 (päivitetty 05.04.2014 klo 14:47)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Pääsiäinen hienossa linnassa (TÄYNNÄ)

Pääsiäinen on tänä vuonna huhtikuun loppupuolella eli reilu viikko ennen vappua. Silloin alkaa lehti puhjeta puuhun ja valkovuokot kukkia. No ei ehkä meillä, mutta kyllä siellä minne menemme. Olen vuokrannut pääsiäiseksi Latviasta linnan *es-ryhmän yksityiskäyttöön, sellaisen upean vaaleanpunaisen linnatorneineen ja juhlasaleineen. Linnoja ja kartanoita kiertävät monet matkatoimistot valmismatkoillaan, mutta me emme niitä vain katsele, vaan asetumme taloksi, asumme ja juhlimme hetken niissä kuin aikoinaan paronit ja paronittaret konsanaan!

Linnassa oleskelun ja juhlimisen ohella vietetään päivä Siguldan kaupungin alueella, jossa on monia historiallisia, kulttuuri-, arkkitehtuuri- ja arkeologisia kohteita tuhannen vuoden ajalta, kuten kolme linnaa, kirkko, veistospuutarha, puistoja ja valtava luola. Tällä erityisen merkittävällä valtion suojelualueella on polkuja ja näköalapaikkoja, joista avautuu kauniita näkymiä maalaukselliseen Gaujajoen laaksoon (kansallispuisto). Pääset halutessasi myös matkaamaan ilmaraitiovaunulla Gaujajoen yli.

Matka sopii mainiosti myös liikkujille ja luonnosta pitäville. Jos et halua siirtyä bussilla eri paikkoihin, niin ohjelmassa on patikointireittejä (kolmen linnan kierros ja luolat 10 km tai 5,7 km). Myös itse linnamme ympäristö on mainiota retkimaastoa, jossa risteilee kilometreittäin hyvin hoidettuja polkuja.

Pääsiäismatkan ajankohta on pitkäperjantai – pääsiäissunnuntai, joten normityöaikaa noudattavilla tämä ajankohta on vapaa. Lähtö on Helsingistä 18.4. klo 7:30 ja paluu Helsinkiin 20.4. klo 21:30. Mikä hienointa, illalla kotiin palatessa on mukava tietää, että maanantaina ei tarvitsekaan vielä mennä töihin – yksi pääsiäisvapaa jää itselle! Aikaisen lähdön vuoksi pitempimatkalaisilla on myös mahdollista yöpyä (to/pe yö) laivalla B-hytissä edulliseen hintaan – ei tarvitse matkustaa yöllä tai varata hotellia tms.!

Hinta on 248 euroa, joka sisältää laivamatkat, tilausajobussikuljetukset, kaksi yöpymistä Birinin linnassa (2hh), kaksi linna-aamiaista ja kaksi juhlaillallista, buffetaamiaisen laivalla, saunat ja iltaohjelmat. Hinta ei sisällä muita ruokailuja, illallisten alkoholijuomia ja mahdollisia lisäpalveluja ja museoiden pääsylippuja. Linnan interiööri on luksusta.

Jos mietit mitä tekisit pääsiäisenä, niin tässä sinulle hyvä vaihtoehto. Ilmoittautuminen tapahtuu tm:ssä (www.tahtoomukaan.net). Muista ilmoittautumisen yhteydessä mainita syntymäaika laivayhtiötä varten, mahdolliset ruoka-aineallergiat sekä tee mahdolliset lisävaraukset kohdassa ”oheistapahtumat” (laivayöpyminen, opastuskierros, skumppatasting yms.). Tarvittaessa lisätietoa saa minulta vastaamalla tähän viestiin.

Jos haet jotain pääsiäiseen liittyvää uskonnollista yhtymäkohtaa, niin tältä matkalta et sitä löydä.

Terveisin

Mikko.S.P.


Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet