Tapahtuman ajankohta: 09.09.2010
Sijainti: Helsinki
Lisätty: 02.09.2010 klo 10:10 (päivitetty 02.09.2010 klo 17:16)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Kirjoituspiiri alkaa

Paikka: Helsinki, Kirjasto 10, Elielinaukio 2 G, Ryhmätyöhuone
Aika: 9.9.2010 klo 19-21


Kokoonnutaan vertaisryhmänä opettelemaan kirjoittamista ja tutustumaan toistemme kirjoitusharjoituksiin, positiivisesti ja rohkaisevalla mielellä.

Jos olet kiinnostunut mistä tahansa kirjoittamisen lajista harrastuspohjalta, tule mukaan. Proosa ja runot, asia-aiheet ja fiktio, päiväkirjat ja julkaistavat, pakinat ja vakavat, nettirepliikit ja blogit, romaanit ja minuuttinovellit, ... kaikki käy.

Eka kerralla ideoidaan siitä, mitä aiomme käsitellä, mitä oppaita käyttäisimme, ja vinkkejä oman kirjoittamisen harjoitteluun ja kehittämiseen. Lähtökohtana voisi olla esim. työväenopistojen kirjoittamiskurssien periaatteet.

Kukin kirjoittaa ennakkoon enintään 3-4 A4-sivua vapaasti valittavasta omasta aiheesta . Voidaan myös sopia yhteinen aihe-ehdotus tai muu raami kuten "100 sanaa", "kirjoita annettu teksti Queneaun 'Tyyliharjoituksia' tapaan ", "tehdään kirjan 'Parempi lause' harjoitus". Voi tuoda myös aiemmin kirjoittamansa jutun. Saa tulla myös ilman kirjoitelmaa nyt ja myöhemminkin.

St. Urho's Pubissa kokoontuvassa *ES-kirjapiirissä peilailtiin tätä ideaa ja useat kiinnostuivat. Jos meitä tosiaan kertyy riittävästi, eli pitkän päälle 6-10 osallistujaa, kokoonnutaan syksyn kuluessa näin:

9.9.2010
30.9.2010
14.10.2010
11.11.2010
2.12.2010
30.12.2010
Viikonpäivä torstai klo 19-21.

Tarkoitus on keskustella pelkästään rakentavasti ja positiivisesti ja rohkaista toisiamme vapautumaan. Oman tyylin löytäminen ja kehittäminen ilman paineita olisi pääasia. Kirjoittaminen voi olla innostavaa, jopa flow-tilaan johtavaa! Jo ensimmäiseen istuntoon voit tuoda oman hengentuotteesi, mutta voit tulla ilmankin. Ehkä eka tapaamisessa jutellaan yleisesti, ja jos aikaa jää, katsellaan kirjoitelmia.

Näin ilman opettajaa toimiessa voimme saada toisiltamme tietoon lukijakokemuksia, miltä lukijasta tuntuu ja miten viesti menee perille. Oikeastaan kirjoitus "syntyy" vasta vuorovaikutuksessa lukijan kanssa; miksi emme kyselisi heti lukijoiden tunnelmia?

Tilaisuudet ovat maksuttomia. Siellä ei valokuvata. Voit esiintyä incognito tai esim. etunimellä vain.
Osallistuja pitää tekijänoikeutensa. Materiaali pidetään luottamuksellisena, ei levitetä nettiin tai muuhun julkisuuteen. Julkaiseminen on täysin kirjoittajan oma asia.

Koska tilaan mahtuu noin 12 henkeä, niin varmista paikkasi lähettämällä sähköposti. Jos et pääse eka tapaamiseen, mutta myöhemmät ajankohdat sopisivat, niin meilaile silti nyt.

---
Kirjasto10 on vanhassa postitalossa, Rautatieaseman puolelta sisään. Vaikka lukusali on osin suljettu, ryhmätyöhuone on avoinna. http://www.lib.hel.fi/fi-FI/kirjasto10/ryhmatyotila/Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet