Mikä ihmeen *es?

Eurosinkut, eli *es, on vapaamuotoinen rekisteröimätön yhteisö joka toimii sinkuille kanavana löytää yhteistä tekemistä ja yhdessä olemista sekä mahdollisuuden tutustua kiinnostaviin ihmisiin.

Eurosinkut sai alkunsa luonnollisen kehityskulun myötä syksyllä -97. Moni tuttu totesi, että ystävät joko seurustelivat tiiviisti tai olivat perustaneet perheen, eivätkä enää lähteneet mukaan rientoihin kuten ennen. Ravintoloissa ravaaminenkin kyllästytti monia. Mitä kaikkea kivaa voisikaan tehdä porukassa, kun vain sellaisen saisi kasaan.

Siis jotain oli tehtävä sinkkuvoimien aktivoimiseksi: syntyi EuroSinkut! Tämän kornimpaan nimeen emme pyöräilyretkellä Turun saaristossa kesällä -98 pystyneet, mutta innovaatio on kuitenkin toiminut yllättävän hyvin. Puhekielessä nimi on luontevasti lyhentynyt muotoon *es.

kuka, mitä, missä?
sinkkuus yhdistävänä tekijänä?
elämyksiä ja säpinää
ei jäsenmaksua
tule tapahtumiin!
järjestä tapahtuma!

Kuka, mitä, missä?

*es-porukassa on suunnilleen 2/3 naisia ja 1/3 miehiä, keski-iän ollessa noin 40 v. Mukana on *es- ellejä ja sällejä parikymppisistä jopa kuusikymppisiin. Ikähän on vain numero!

*es on avoin foorumi kaikille sinkuille osallistua ja toimia. Sähköpostilistallamme keikkuu nykyään lähes kymmenentuhatta henkilöä! Suurin esiintymä *es-ihmisiä on havaittu Etelä-Suomessa, mutta mikä hauskinta: pääkaupunkiseudun lisäksi muuallakin on aktiivisia paikallisosastoja, muun muassa Turussa, Tampereella ja Lahdessa. Välillä toimintaa on myös esimerkiksi Jyväskylässä ja Oulussa.

Sinkkuus yhdistävänä tekijänä

Kaikki aktiivisesta toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita *es-toimintaan! Toki useimmat jäsenemme ovat ns. sinkkuja, eli eivät elä vakituisessa parisuhteessa - ainakaan juuri tällä hetkellä...

Ei ole kovinkaan epätavallista, että usein hyvin alkanut Sinkkuus on suistunut seurusteluun ja jopa samalle jääkaapille asti. Ovatpa eräät menneet jo ihan naimisiinkin. Näille "kohtaloille" on omat erityiset nimensä: R-klubi (R=romanssi) ja Erhe-kerho (E =(p)erhe). Nämä eivät ole erillään muusta *es:stä. Myös *es:n aikana pariutuneet henkilöt ovat tästä lipsahduksesta huolimatta tervetulleita tapahtumiimme. Ajatuksena onkin, ettei kenenkään side suotta katkeaisi *es-porukkaan moisen takia!

Elämyksiä ja säpinää

Tavoitteenamme on järjestää jäsenille mielenkiintoisia elämyksiä sekä viihtyä yhdessä. Erilaisia elämystapahtumia *es:llä onkin ollut jo tuhansia, nykyään lähes joka päivä jotakin. Kuka tahansa voi järjestää mitä mukavaa toimintaa milloinkin mieleen juolahtaa - ja innokasta *es-porukkaa saa mukaan postilistan kautta!

On melottu, risteilty, pyöräilty, hiihdetty, meriseikkailtu, lasketeltu, saunottu, patikoitu, purjehdittu, juhlittu, retkeilty, syöty, keskusteltu, kokattu, luisteltu, pelattu, leikitty, tanssittu, laulettu, ratsastettu... kuka milläkin ja mitenkin.

On käyty leffassa, baarissa, metsässä, diskossa, piknikillä, konsertissa, teatterissa, savusaunassa... Ruokolahdella, Bengtskärissä, Madeiralla, Nauvossa, Pälkäneellä, Tahkovuorella, Tampereella, Puumalassa, Pyhältössä, Lahdessa, Levillä, Valamossa, Saarenmaalla, Tallinnassa, Irlannissa, Slovakiassa, Italiassa, Riikassa, Unkarissa, Kreikassa, Pietarissa, Nummi-Pusulassa ja jopa Mäntsälässä!

On vietetty yhdessä vappua, talkoita, juhannusta, city-iltoja, kesäpäiviä, halloweenia, joulua, uuttavuotta, hiihtolomaa, synttäreitä, talvi-iltoja, pääsiäistä, tupaantuliaisia, naamiaisia, rapujuhlia... Persoonallisesti tai perinteisesti, rauhallisesti, riehakkaasti, iloisesti, arvokkaasti, mukavasti, hillitysti, luovasti, hauskasti, monipuolisesti.

Ei jäsenmaksua

Useimmat tapahtumat ovat ilmaisia tai omakustanteisia ja ovat muiden osallistujien järjestämiä. Mitään jäsenmaksuja ei ole. Kunkin tapahtuman järjestäjä budjetoi tapahtumansa vain omaa tapahtumaansa ajatellen. Toimintamme perustuu innostukseen ja osallistumishaluun - mitä onkin riittänyt kiitettävässä määrin.

Tule tapahtumiin!

Liity mukaan *es-sähköpostilistallemme täyttämällä lomake. Saat säännöllisesti sähköpostiisi tietoa tulevista tapahtumistamme.

Tulossa on paljon uusia, jännittäviä elämystapahtumia sekä vauhdikkaita bileitä. Pian huomaat, että sinkkuelämäsi on saanut aivan uutta sykettä!

Sähköpostilistalle liittyminen ei ole edellytys osallistumiselle. Voit toki halutessasi myös seurailla tapahtumia pelkästään etusivun tapahtumakalenterista.

Lisätietoja tapahtumiin osallistumisesta.

Järjestä tapahtuma!

Vuonna 2010 lähes 200 eurosinkkua järkkäsi itse *es-tapahtuman. Tapahtumia on hyvin monenlaisia pienistä ja helpoista laajempiin. Voit itsekin järjestää sinua kiinnostavia tapahtumia ilman raskasta byrokratiaa. Ota yhteyttä info@eurosinkut.net tai kysy joltain järkkäriltä vinkkejä.


*es - enemmän säpinää!