Tapahtuman ajankohta: 19.08. - 21.08.2016
Sijainti: Viro
Lisätty: 21.02.2016 klo 17:02
Ikäraja: Ei ikärajaa

Elämysmatka Viroon 19-21.8.2016

Elämysmatka Viroon 19-21.8.2016

Perjantaina 19.8.
Kokoontuminen Länsiterminaalissa ja klo 08:30 lähdöllä Helsingistä Tallinnaan joka perillä 11:00. Terminaalilta jatkamme bussilla kohti Rummua ja lähelle rantaa päästyämme siirrymme avolautalle, millä matkaamme louhokselle.

Rummun avolouhoksessa työskentelivät Neuvostoliiton vallan aikoina viereisen pahamaineisen vankilan vangit pakkotyössä louhien Vaselemman marmoria (eräs kalkkikivilaji). Neuvostoliiton hajottua ja Viron itsenäistyttyä vuonna 1991 vankila lakkautettiin, joka pysäytti louhoksen toiminnan. Pumppujen toiminta alkoi pettää ja pohjavesi alkoi täyttämään kaivosta joka kohosi nykyiseen korkeuteensa.
Tarinan mukaan vesi nousi niin nopeasti, että se upotti alleen kaivoksen kaivinkoneen ja muut laitteet, jotka olisi pitäneet nostaa ajoissa korkeammalle. Vesi kohosi n. 30cm päivävauhdilla joten paljon tavaraa jäi siirtämättä nopean täyttymisen vuoksi.

Veden peitettyä nopeasti koko louhoksen, osan sen alueella sijaitsevista rakennuksista sekä myös osan vankilasta, jonka kaksi ylimmäistä kerrosta on veden yläpuolella jäi veden alle. Järven vesi on harvinaisen kirkasta, joka on upottanut sisäänsä jos jonkinmoista tavaraa ja tarinaa muodostaen ainutlaatuisen vedenalaisen museon jonka näkee jopa snorkkelilla todella hyvin.
Aikamme uitua/sukelleltua Rummussa ja vaihdettua kuivaa ylle, matka jatkuu Saarenmaalle pysähtyen matkalla jossain marketissa jotain pientä huikopalaa tai snackiä hakemassa. Mistä sitten lautalle ja edelleen Pidula Forell Holiday Villageen missä majoitus koko ajalle sekä illallinen.


Lauantai 20.8.
Aamiaisen jälkeen suuntana n. 10km päässä oleva satama mistä vuokraveveneillä (RIB) matkaamme ulos saariston luodoille ja sympaattisten hylkeiden kanssa uimaan/sukeltelemaan. Vaikka hylkeet näyttävät luodoilla maatessaan ja liikkuessaan kömpelöitä möhkäleiltä, ovat ne uskomattoman nopeita ja sujavaliikkeisiä vedessä. Alueen hylkeet ovat ystävällisiä, uteliaita ja osa jopa leikkisiä. Aikamme polskittua veijareiden kanssa käymme lähellä olevalla Gertrudin hylyllä joka on 3m syvyydessä tai vaihtoehtoisesti venäläisen torpeedoveneen hylyllä joka on 23m pitkä ja 5m syvyydessä. Halukkaat voivat sukeltaa/snorklata hylyllä. Näkyvyys hylyllä ja hylkeiden luona on n. 5m eli näkyy hyvin. Täältä palaamme mantereelle vaihtamaan kuivaa ylle ja samoilla veneillä kohti yhtä Vilsandin saarta joka on osa isosta luonnonpuistosta. Ensimmäinen merimatka kestää n.45min/suunta ja toinen merimatka kestää n. 30min/suunta. Saaressa teemme luontoretken sekä kuljetukset saarella tapahtuu tyylikkäästi vanhalla armeijan kuorma-auton lavalla! Mukana on paikallisopas ja nautimme saarella lounaan, jonka jälkeen palaamme satamaan ja edelleen veneillä Saarenmaalle. Illalla sauna & grillibileet (lihaa, kalaa, makkaraa...)


Sunnuntai 21.8.
Aikaisen aamiaisen jälkeen tupien luovutus ja Saarenmaan pääkaupunkiin Kuressaareen. Kuresaaressa omatoimisesti muutama tunti tutustuen kaupunkiin missä on nähtävää mm. Veski, joka tässä tapauksessa ei ole huussi vaan Keskikaupungista idän puolelle jäävä hollantilaistyyppinen, kivirunkoinen tuulimylly on nykyään ravintola "Veski trahter". Tuulimylly on ainoana jäljellä kolmesta kaupungin alueella olleesta tuulimyllystä. Mylly rakennettiin v. 1899 entisen Kuressaaren ortodoxisen kirkon kohdalle sen tuhoutuessa kaupungissa raivonneessa tulipalossa 1780. Mikäli ei jaksa/halua ravailla ympäriinsä museoissa monot lintallaan niin ainahan voi shoppailla tai nauttia terassilla oleskelusta. Kuressaaresta lähdettyä käydään vielä meteoriittikraaterin luona jonka jälkeen suuntaamme Tallinaan ja kotimatka laivalla starttaa klo 18:45. Takaisin Helsingissä olemme 21:15.

Hinta 480€/hlö

Hinta sisältää:
• HEL – TAL – HEL laivamatkat
• Lauttamatkat Saarenmaan ja mantereen välillä
• Tilausajobussin/maakuljetukset
• Majotuksen 2hh
• Mainitut ruokailut (2xaamiainen, 2xillallinen, 1xlounas)
• Avolautan
• Vuokraveneet
• Maskin, snorkkelin, räpylät
• Dive masterin uinti/snorklaus paikoille
• Paikallisoppaat
• Saunan

Ilmottautumiset ja tiedustelut: rocklin.tepa@gmail.com

Terkuin
Tepa

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet