Tapahtuman ajankohta: 02.09. - 04.09.2016
Sijainti: Isojoki
Lisätty: 21.07.2016 klo 23:53 (päivitetty 31.08.2016 klo 22:52)
Ikäraja: Ei ikärajaa

Lauhanvuoren kansallipuisto

Viikonloppuretki tehdään (pe-su 2.-4.9.) Lauhanvuoren ja Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuistoihin *es:n käyttöön varatulla tilausajobussilla. Kohteet sijaitsevat Etelä-Pohjanmaalla. Aika harva sinne osuu, koska ovat vähän syrjässä kaikesta. Oppaassakin sanotaan: puistot ovat erittäin rauhallisia. Lauhanvuoren piirteisiin kuuluu myyttisyys, koska historia ulottuu kauaksi ennen ajanlaskun alkua ja kaikkea on historian kirjoissa viimeistenkin satojen vuosien ajalta. Järven vedenkin sanotaan olevan parantavaa.

Lauhanvuoren tunnetuimmat luonnonnähtävyydet ovat muinaismeren muovaama Kivijata ja itse Lauhanvuori (230 m), joka on korkea siihen nähden, että ollaan Pohjanmaan tasankoalueella. Sen laella on korkea näkötorni ja vieressä 2,5 km luontopolku. Metsän erikoisuuksiin kuuluu myös kymmenet pienet pulppuavat lähteet, josta voi hörppiä maan uumenista nousevaa tuhansia vuosia vanhaa jääkylmää mineraalivettä. Kauhaneva-Pohjankangas on puolestaan suokohde, jossa on pitkostettu reitti ja näkötorni.

Voit lähteä patikoimaan. Lauhanvuoren rengasreitillä, jonka varrella on kaikki luontonähtävyydet, on pituutta 15 km ja se tehdään lauantaina, mutta sen voi tehdä myös lyhyempänä. Toisaalta voit käyttää aikaa rauhassa puolukoiden ja sienten keräämiseen tai sitten olet ja rentoudut leiripaikalla. Tänne ollaan tultu rentoutumaan, ei suorittamaan.

Viikonlopun retken hinta on 110 euroa, joka sisältää turistibussikuljetukset 3 päivää ja yhteisiä elintarvikkeita yms.

Lähdemme Helsingin keskustasta perjantaina klo 17 ja sunnuntaina palaamme sinne noin klo 17.

Koska kyseessä on eräretki, niin varmasti jokainen ymmärtää myös sen, että mukana tulee olla teltta, makuupussi ja ruokailuvälineet. Leiripaikalla on tilava keittokatos, puucee, puuvaja ja nuotiopaikka. Leiriytymiskamppeita ei tarvitse kannella.

Ilmoittautumine tapahtuu tm:ssä (www.tahtoomukaan.net).

Terveisin

Mikko.S.P.


Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet