Tapahtuman ajankohta: 25.05.2022
Sijainti: Helsinki
Lisätty: 13.04.2022 klo 21:33 (päivitetty 15.05.2022 klo 20:31)
Ikäraja: Yli 20-vuotiaille

Pyyhepäivä 2022 -Douglas Adamsin muistolle

Kansainvälinen Pyyhepäivä (Towelday). Sitä vietetään Linnunradan käsikirja liftareille -kirjoittajan Douglas Adamsin kunniaksi, ensimmäistä pyyhepäivää vietettiin 2001 kaksi viikkoa kirjailijan kuoleman jälkeen.

Kanna pyyhettä mukanasi koko päivä!

"Pyyhe, tietää Linnunradan käsikirja liftareille, on mitä erinomaisin suojautumiskeino Traal-planeetan verenhimoisten sontiaismolottajien katsetta vastaan. Pyyhkeellä on mitä moninaisimpia käyttömahdollisuuksia Linnunradalla. Sekä käytännöllisiä että imagollisia."

Pyyhkeen käytännöllistä arvoista tiedetään, että siihen on hyvä kääriytyä Jaglan Betan kylmien kuiden pinnalla kulkiessa. Pyyhkeen päällä voi maata Santraginus V:n hohtavilla marmorihiekkarannoilla. Sitä voi käyttää peittona nukahtaessa Kakrafoonin erämaissa. Pyyhettä voi käyttää myös purjeena, kun purjehtii Mothin raskasvetisillä joilla.

Pyyhe kasteltuna on erinomainen lähitaisteluase. Märkä pyyhe on myös hetkellinen suoja myrkyllisiä kaasuja vastaan.

Pyyhkeen avulla voi myös suojautua hyökkäyksiltä. Traalin sontiaismolottajat (engl. Ravenous Bugblatter Beast of Traal, suomennos Pekka Markkulan) uskovat, etteivät he kykene näkemään olentoja, jotka eivät näe heitä. Elämänmuoto vaikuttaisi olevan samanlainen, jota vastaan strutsit ovat kehittäneet päänsä pensaaseen laittamisen.

Tervetuloa mukaan lukemaan (ja keksimään omaa) vogonien runotta sekä keskustelmaan viisi plus yksi osaisesta trilogiasta sekä juomaan muutama Pangalagtinen kurlauspommi. Soitellaan muille pyyhepäivien viettäjille suomessa ja ulkomailla sekä liftataan läheltä ohittaviin avaruusaluksiin (toivottavasti eivät ole Vogoneita)

Aika: keskiviikko 25.5.2022 klo 18:00 - 21:30 (helatorstaita edeltävä keskiviikko)
Paikka: Leijuva Lahna, Eerikinkatu 14, Kamppi, Helsinki (ks. Baabelin kala)

- *es-vesa


Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet