Tapahtuman ajankohta: 23.08.2015
Sijainti: Pori
Lisätty: 15.08.2015 klo 11:59 (päivitetty 20.08.2015 klo 22:53)
Ikäraja: Yli 18-vuotiaille

Yyterin haikki

Lähdetään testaamaan Yyterin Preiviikin lietteiden reitti kesäisessä kunnossaan tällä kertaa, hyvässä seurassa. Viimeksi alkukeväällä meillä oli niin mukavaa, että haluttiin tehdä tämä myös vehreämpänä aikana. Kävelimme tämän porukassa viime pääsiäisenä.

Lähdemme Preiviikin Langourasta noin klo 12 (Selkämeren kansallispuiston parkkipaikka, reitin lähtöpaikka) ja kävelemme jaksamisen ja sään mukaan joko Yyteriin nakurannalle asti tai sitten johonkin lukuisista reitin lintutorneista. Samaa reittiä tullaan takaisin. Kävelyä tulenee kymmenisen kilometriä, ja reitti on helppokulkuinen, paljon uusia pitkospuita. Merinäkymiä ja myös rantametsää. Evästämme vähintään kerran jossakin mukavassa paikassa ja retkeen menee muutamia tunteja. Lisäksi tiirailemme luonnollisesti tipuja sekä kasveja ja muuta eteen sattuvaa. Omat eväät mukaan :)

Ja koska kelin ennustetaanolevan superaurinkoinen ja lämmin, muista ottaa myös uikkarit mukaan!

Tavataan joko suoraan Langouran parkkipaikalla tai mikäli tarvitset kyydin tai opastusta ajomatkaan niin kokoonnumme Käppärän hautausmaan parkkipaikalla (Tikkulan ABCn kohdalla tien toisella puolella olevalla isolla parkilla). Ilmoita järjestäjälle erikseen mikäli tarvitset kyydin tai haluat ajaa letkassa paikan päälle. Tai mikäli sinulla on muuta kysyttävää.

Ajo-ohjeita Langouraan:
Porista Yyteriin päin -> ennen Yyteriä Pihlavan ison risteyksen (joka oikealle) jälkeen toinen käännös vasemmalle; Huhtalanraitti. Myös tieviitan alla musta "luontotorni"-viitta. Huhtalanraittia (soratie) niin pitkään kunnes vasemmalla parkkipaikka Selkämeren kansallispuiston opasteineen (Langoura). Siellä nähdään klo 12 ja jotka tarvitsevat kyydin, ilmoittavat ja tulevat klo 11:30 Tikkulaan. Myös jotka haluavat ajaa letkassa.

Lähdetään Tikkulasta klo 11:30, ja Langouran parkkipaikalla ollaan noin klo 12:00.

Säävaraus (pieni kesätihku ei tosin Porin Essiä haittaa, emmehän ole sokerista :)

Lisätietoja ja reittikartta mm täällä:
http://www.yyteri.fi/sites/yyteri.fi/files/ckeditor/Yyterinniemen_luonto_esite_A5_internetversio_15.1.2015.pdf

terveisin Satu- Porin Essät Yyterin naku&tipuosasto
Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet