Tapahtuman ajankohta: 20.04.2014
Sijainti: Nastola
Lisätty: 13.04.2014 klo 10:32
Ikäraja: Ei ikärajaa

Geovaellus

Hei kaikki luonnossa liikkuvaiset Ellit ja Sällit!

Halajatko kuumeisesti päästä luonnon helmaan? Oletko geokätköilijä tai haluaisitko tutustua geokätköilyyn? Kaipaatko tekemistä/hyvää sinkkuseuraa pääsiäissunnuntaille? Jos vastasit kyllä ainakin kahteen edellisistä kysymyksistä jatka eteenpäin...

Lapakiston luonnonsuojelualueella Nastolassa on loistavat puitteet harrastaa luonnossa liikkumista yhdistettynä geokätköilyyn. Alueelta löytyy kymmeniä geokätköjä, joista kymmenkunta osuu suunnitellulle reitille, jolla on pituutta n. 6 km. Kätköjen lisäksi matkan varrelta löytyy upeita maisemia ja sopivia taukopaikkoja eväsreppujen tyhjentämiseen :) Tuletkin voidaan sytytellä.

Milloin? Sunnuntaina 20.4. n. klo 11.30

Missä? Lapakiston luonnonsuojelualueella. Voit tutustua alueeseen etukäteen ja vaikkapa tulostaa itsellesi kartan mukaan. http://www.pajulahti.com/img/upload/f13a5fe3cc883664e1c150ac28535e8dfdd8937d.pdf Kartan vasemmasta reunasta puolivälin tienoilta löytyy P-paikka (Ristikangas). Autot jätämme siihen ja suuntaamme kohti pohjoista Pitkäjärven itärantaa pitkin, edelleen Ahvenlammille ja sieltä Sammaliston itäpuolta ja Lapakiston etelärantaa pitkin takaisin parkkipaikalle. Evästauko voitaisiin pitää Sammaliston laavulla. Vaikka kuljettavia kilometrejä ei ole monta, varataan aikaa reitin kulkemiseen kätköineen ja taukoineen useampi tunti.

Miten? Jos tulet omalla autolla, parkkipaikka löytyy osoitteesta Ristikankaantie 211, Nastola. Jos kuljet julkisilla tarvitset kyydin Lahdesta eteenpäin. Pyritään järjestämään kimppakyytejä, jotta kaikki halukkaat pääsevät perille. Matka Lahdesta lähtöpisteeseen kestää n. 20-25 min, joten Lahdesta startataan viimeistään klo. 11.00.

Mitä mukaan? Tärkein varuste on reipas asenne :) Sillä pärjää pitkälle. Lisäksi mukaan on syytä varata omat eväät ja juomat reppuun, luonnossa liikkumiseen soveltuva sään mukainen vaatetus ja kengät ja geokätköilijät tietysti varustautuvat joko gepsillä tai asianmukaisella älypuhelimella :) Kameraakin saa toki ulkoiluttaa näissä maisemissa...

Koska geokätköily on leppoisaa puuhaa ja kätköjen löytämiseen saattaa joskus kulua tovi jos toinenkin, reissulla pärjää, vaikka ei huippukunnossa olisikaan. Maasto on paikoitellen mäkistä, joten liikuntarajoitteisille reitti ei sovi.

Ilmoittautuminen: Kerrothan tulostasi sähköpostilla osoitteeseen merjax@gmail.com. Kerro viestissäsi myös miten olet tulossa paikalle, voitko tarjota kyytiä (mistä ja kuinka monelle) tai tarvitsetko kyytiä (mistä). Jos olet kyytiä vailla, kannattaa olla nopea, sillä mikäli kyydin tarvitsijoita on enemmän kuin tarjolla olevia kyytejä, nopeat syövät hitaat... Toki paikalle voi ihan vaan ilmestyä ilman ilmoittautumisiakin.

Tervetuloa kanssani kätköilemään ja nauttimaan keväisestä luonnosta!

T: Merja

ps. Jos reissun tiimoilta joku asia mietityttää, vastaan mieluusti mieltä askarruttaviin kysymyksiin :)
Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet